Bij overlijden

Persoonlijke invulling van de uitvaart

Wat moet u doen bij overlijden

En dan blijf je achter…met zoveel vragen, verbijstering, verdriet, je weet niet waar je moet beginnen. Het definitieve van de dood dringt nog niet echt tot je door. Je moet van alles gaan regelen. Er komt van alles op je af. En je hebt totaal geen overzicht meer.

Jouw geliefde is dood…

Dan is het fijn dat u om hulp kunt vragen. Dat mag. Ook al bent u dat niet gewend en heeft u liever zelf altijd de touwtjes in handen. Nu is het even niet anders.

Wij zorgen ervoor dat u helder krijgt wat er de komende dagen tot en met de uitvaart allemaal moet gebeuren en begeleiden u daar stap voor stap in.

U krijgt bij ons het gevoel dat u zelf de regie hebt over het regelen van het afscheid en de uitvaart.  Dat is ons streven.

We nemen u namelijk niets uit handen wat u zelf graag kan en wil doen. Wij reiken u in de komende dagen vele mogelijkheden aan die er zijn voor een persoonlijk passend afscheid. De uiteindelijke vorm van de uitvaart wordt daardoor echt door uzelf bepaald.

Wij weten dat het belangrijk kan zijn om zelf eigen regie te voeren, zelf te ervaren dat u controle heeft en een heleboel zelf kan doen voor het regelen van een mooie uitvaartdienst. Dit is zo helpend voor u en het rouwproces waarin u terecht bent gekomen.

Omdat wij niet onderschatten hoe belangrijk dit is, zullen wij u adviseren en begeleiden tot en met de uitvaart.

Wij verstaan de kunst om heel goed naar u te luisteren, soms juist ook naar wat er niet wordt gezegd. Zo kunnen wij met u in zeer korte tijd een mooi, liefdevol en bij uw overledene passend afscheid realiseren.

Wij nemen u uit handen wat echt teveel is voor u op dit moment. En dat kunnen wij niet voor u bepalen, dat kunt u alleen. Samen komen we daar wel aan uit. Misschien schrijft u zelf een stukje tekst en leest u dit persoonlijk voor tijdens de afscheidsdienst, of misschien laat u dit voorlezen. Maar als dit niet bij u past, dan zal de uitvaartverzorger de dienst verzorgen volgens uw wensen. Hij of zij heeft de tijd genomen om in een aantal gesprekken u en de overledene zo goed mogelijk te leren kennen. Hierdoor kan er vertrouwen ontstaan en kan er echt op passende wijze een mooie en persoonlijke afscheidsdienst gehouden worden.

Bel bij overlijden

0416 - 530 900 24/7Uitvaartondernemer
Jurgen Bax